Хроника

Путин потврдио изградњу „Јужног тока“ у територијалним водама Турске

Штампа
петак, 22. новембар 2013.

Изградња морског дела гасовода „Јужни ток“ у турској економској зони ће почети 2014. године, рекао је председник РФ Владимир Путин.

Он је на саветовању посвећеном турско-руској сарадњи у Санкт Петербургу додао да поуздано функционише и гасовод „Плави ток“ по дну Црног мора.

Путин је подсетио да Руска Федерација гради у Турској нуклеарну централу. Ти радови ће коштати око 20 милијарди долара.

Путин и Ердоган о Сирији и Ирану

Односи Русије и Турске се успешно развијају, констатовао је председник Русије Владимир Путин приликом сусрета с турским премијером Реџепом Тајипом Ердоганом.

Шеф турске владе је допутовао у Сакт Петербург, где се данас одржава саветовање на највишем нивоу о билатералној сарадњи. Ердоган је оценио ове преговоре као веома значајне и рачуна да ће бити размотрена актуелна билатерална питања.

Поред економске сарадње на дневном реду је и конфликт у Сирији и нуклеарни програм Ирана.

Ердоган: Турска и Русија желе да увећају робну размену до 100 милијарди долара

Русија и Турска су поставиле задатак да до 2020. године увећају робну размену до 100 милијарди долара, изјавио је турски премијер Реџеп Тајип Ердоган.

Говорећи у петак на седници руско-турског савета на највишем нивоу у Петербургу, он је рекао да ће на томе радити сва министарства и ресори. Недавни мањи пад у трговини је изазван проблемима у светској економији, сматра Ердоган.

(Глас Русије)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]