Хроника

Протест Савезa за Србију у Новом Саду: Ко су људи који су напали студенте, блокирали кварт око зграде РТС и тиме суспендовали правни систем Србије?

Штампа
петак, 08. новембар 2019.

Савез за Србију (СзС) упутио је са протеста против режима Александра Вучића у Новом Саду, захтев полицији да објави ко су били људи који су напали студенте у Београду и блокирали кварт око зграде Радио-телевизије Србије, и тиме суспендовали правни систем Србије као и у Савамали у изборној ноћи 2016. године.

На протесту је упућена подршка универзитетским наставницима који траже да Етички одбор поништи докторат министра Синише Малог, јер је, како је речено, тај блиски Вучићев сарадник своју докторску дисертацију преписао из научних радова домаћих и страних аутора.

Позвана је опозициона, демократска и грађанска јавност у Новом Саду и читавој земљи на заједничку борбу за слободне и поштене изборе "на којим ће бити смењен корумпирани режим Александра Вучића и његових присталица".

На скупу су говорили историчарка уметности и директорка Народног музеја у Шапцу Нела Тонковић и студент Новосадског универзитета Брајан Брковић.

Како је пренео локални Радио 021, Нела Тонковић је Новосађанима углавном причала о томе да људи морају да престану да се "сакривају иза прозора", а осврнула се и на ситуацију у култури.

"Тако се мизерни проценти издвајају за културу да нас ова држава тера да мислимо да наше професије нису довољно важне, а исто је и са свим другим професијама", навела је Тонковић.

Студент Брајан Брковић је поновио да је докторат Синише Малог плагијат и да је то неспорна чињеница, као и да студенти неће престати да се боре и да се за претходних 10 месеци видело да Србијом шетају слободни грађани.

Наредни протест је заказан за следећи петак у 18 часова на истом месту, на Позоришном тргу.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]