Хроника

Приштина: ОЕБС "изразио забринутост" због ометања Драгице Гашић да се врати у Ђаковицу и "цени посвећеност косовске полиције у пружању безбедности повратницима широм Косова"

Штампа
петак, 30. јул 2021.

Мисија ОЕБС-а у Приштини подржава право Драгице Гашић на повратак у Ђаковицу и изражава забринутост због дешавања којима се повратак омета, а посебно због обијања њеног стана у том граду.

ОЕБС је саопштио да је увек подржавао право свих расељених лица да се врате својим кућама, да је то основно људско право и да се Мисија на Косову доследно ангажује у координираним напорима са партнерима и заинтересованим странама како би се створили услови за то.

Ценимо посвећеност косовске полиције пружању безбедности повратницима широм Косова, а посебно њихове напоре у овом случају

"У том контексту, Мисија изражава забринутост због најновијих дешавања која ометају остваривање овог права у Ђаковици, посебно због провале у стан гђе Драгице Гашић", наводи се у реакцији мисије.

ОЕБС поручује да су покушаји застрашивања или узнемиравања повратника неприхватљиви.

"Ценимо посвећеност косовске полиције пружању безбедности повратницима широм Косова, а посебно њихове напоре у овом случају, за које се надамо да ће довести до брзе идентификације и кривичног гоњења починилаца", закључују у мисији у Приштини.

(РТС) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]