Početna strana > Hronika > Pripadnici tzv. „Kosovske policije“ obezbeđuju radove na izgradnji nove baze pogranične policije u selu Dren u opštini Leposavić. Srbi protestuju, ali radovi se nastavljaju
Hronika

Pripadnici tzv. „Kosovske policije“ obezbeđuju radove na izgradnji nove baze pogranične policije u selu Dren u opštini Leposavić. Srbi protestuju, ali radovi se nastavljaju

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. februar 2023.

Pripadnici tzv. Kosovske policije obezbeđuju od jutros radove na izgradnji nove baze pogranične policije u selu Dren u opštini Leposavić uprkos nezadovoljstvu meštana i apelu lokalne samouprave da se radovi obustave jer nisu ispoštovani zakonski uslovi.

Nezadovoljni građani od jutros su okupljeni u blizini mesta gde se radovi izvode a sa njima je i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić koji je pripadnicima policije preneo zabrinutost meštana i njihovo protivljenje izgradnji nove baze.

Pukovnik Veton Eljšani rekao je okupljenima da su njihovi strahovi neopravdani i da je policija tu dok se izvode radovi, a da će na mestu gde se radovi izvode biti postavljena baza pogranične policije.

Okupljeni meštani mirno protestuju, ali radovi se nastavljaju.

Kako su nam rekli predstavnici opštine Leposavić sa pravnog stanovišta nema osnova za nastavak radova.

„Odluka o eksproprijaciji je doneta pre 15 dana, još uvek nije prošao rok za žalbe koju pripremaju advokati vlasnika imanja koje je uzurpirano. Onog trenutka kada se uloži žalba svi radovi moraju stati, ali iz dosadašnjeg iskustva pri izgradnji baze u blizini Jarinja, ne očekujemo da će poštovati zakon“, rekao je Mladen Šćiprijanović.

Građani koji su okupljeni poručili su policajcima da im nije potrebna ni njihova zaštiti niti izgradnja puta već da žele da sačuvaju svoju imovinu i da naoružani policajci napuste njihovo rodno mesto.

(Sputnjik)