Početna strana > Hronika > "Prese": U sklopu istrage korupcionaške afere „Ibica“, policija izvršila pretres sedišta i više stanova koja imaju vezu sa vladajućom OVP kancelara Sebastijana Kurca
Hronika

"Prese": U sklopu istrage korupcionaške afere „Ibica“, policija izvršila pretres sedišta i više stanova koja imaju vezu sa vladajućom OVP kancelara Sebastijana Kurca

PDF Štampa El. pošta
sreda, 06. oktobar 2021.

 Austrijske istražne vlasti sprovele su danas pretres više stanova osoba koja imaju vezu sa vladajućom Narodnom partijom Austrije (OVP) kancelara Sebastijana Kurca.

Pretreseno je i sedište OVP, a prema pisanju lista „Prese“ istražni organi izvršili su pretres i u sedištu kancelara.

OVP je već proteklih dana javno spekulisala da bi moglo doći do delovanja istražnih vlasti.

Pretresi, kako ističu mediji, imaju veze sa istražnim odborom parlamenta u vezi korupcionaške afere „Ibica“ i istragom u vezi „Kazina Austrije“.

„Prese“ tvrdi da se istraga vodi u vezi navodnih plaćanja za „ulepšavanje“ istraživanja javnog mnjenja dvenom listu „Esterajh“.

Zamenica generalnog sekretara OVP Gabrijela Švarc, u saopštenju, ukazala je da je više nekretnina osoba bliskih narodnjacima pretreseno.

Izrazila je zaprepašćenje što je već pre više nedelja novinarima najavljena ovakva akcija.

Prema listu „Prese“, pored kabineta kancelara pretreseni su i stanovi njemu bliskih ljudi, među kojima je i stan portparol kancelara Geralda Flajšmana.

(Tanjug)