Хроника

Премијер Пакистана Имран Кан: Пакистан заинтересован за куповину оружја од Русије, веома сам срећан што смо сада ближи са Русијом

Штампа
четвртак, 13. јун 2019.

 Пакистан је заинтересован за куповину оружја из Русије, рекао је у интервјуу за Спутњик премијер Пакистана Имран Кан. Он је додао да се пакистански званичници већ налазе у контакту са руским колегама по том питању.

„Да, ми меркамо оружје из Русије и знам да су наши војни званичници у контакту са руском војском“, изјавио је пакистански премијер.

Имран Кан је нагласио да би Пакистан више волео да троши новац на економски развој земље уместо на војску.

„Надамо се да ће се наше напетости са Индијом смирити и да нећемо морати да купујемо оружје, јер желимо да трошимо новац на развој земље“, објаснио је премијер.

Он је говорећи о везама Пакистана и САД у сфери војно-техничке сарадње нагласио да је „хладни рат завршен“ и ако је до тада Пакистан имао тесне везе са САД, а Индија са СССР-ом, сада „није тако“.

„Индија је у пријатељским везама са САД и Пакистан је пријатељ са САД. Међутим, ми више нисмо у „хладном рату“. Ми смо развили контакте са Русијом и они се све време развијају“, рекао је пакистански премијер.

Ми смо били на супротним странама и за време совјетског рата у Авганистану. Међутим, времена се мењају „и ја сам веома срећан што смо сада ближи са Русијом“, навео је Хан.

Ипак, свет није што је некад био, додао је он.

„Мењају се и појављују нови центри моћи. Ми се надамо да ће у новом светском поретку наши односи са Русијом наставити да се унапређују“, закључио је Кан.

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]