Početna strana > Hronika > Premijer Pakistana Imran Kan: Pakistan zainteresovan za kupovinu oružja od Rusije, veoma sam srećan što smo sada bliži sa Rusijom
Hronika

Premijer Pakistana Imran Kan: Pakistan zainteresovan za kupovinu oružja od Rusije, veoma sam srećan što smo sada bliži sa Rusijom

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. jun 2019.

 Pakistan je zainteresovan za kupovinu oružja iz Rusije, rekao je u intervjuu za Sputnjik premijer Pakistana Imran Kan. On je dodao da se pakistanski zvaničnici već nalaze u kontaktu sa ruskim kolegama po tom pitanju.

„Da, mi merkamo oružje iz Rusije i znam da su naši vojni zvaničnici u kontaktu sa ruskom vojskom“, izjavio je pakistanski premijer.

Imran Kan je naglasio da bi Pakistan više voleo da troši novac na ekonomski razvoj zemlje umesto na vojsku.

„Nadamo se da će se naše napetosti sa Indijom smiriti i da nećemo morati da kupujemo oružje, jer želimo da trošimo novac na razvoj zemlje“, objasnio je premijer.

On je govoreći o vezama Pakistana i SAD u sferi vojno-tehničke saradnje naglasio da je „hladni rat završen“ i ako je do tada Pakistan imao tesne veze sa SAD, a Indija sa SSSR-om, sada „nije tako“.

„Indija je u prijateljskim vezama sa SAD i Pakistan je prijatelj sa SAD. Međutim, mi više nismo u „hladnom ratu“. Mi smo razvili kontakte sa Rusijom i oni se sve vreme razvijaju“, rekao je pakistanski premijer.

Mi smo bili na suprotnim stranama i za vreme sovjetskog rata u Avganistanu. Međutim, vremena se menjaju „i ja sam veoma srećan što smo sada bliži sa Rusijom“, naveo je Han.

Ipak, svet nije što je nekad bio, dodao je on.

„Menjaju se i pojavljuju novi centri moći. Mi se nadamo da će u novom svetskom poretku naši odnosi sa Rusijom nastaviti da se unapređuju“, zaključio je Kan.

(Sputnik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner