Početna strana > Hronika > Predrag Kon: Podaci od 69 zaraženih u poslednja 24 časa pokazuje da i dalje moramo biti oprezni; Ne bih ušao u pun autobus bez maske
Hronika

Predrag Kon: Podaci od 69 zaraženih u poslednja 24 časa pokazuje da i dalje moramo biti oprezni; Ne bih ušao u pun autobus bez maske

PDF Štampa El. pošta
sreda, 03. jun 2020.

 Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da podaci od srede, prema kojima je od koronavirusa zaraženo 69 ljudi upozoravaju da i dalje moramo biti oprezni i istakao da je neophodno da se ispita zašto se to desilo.

Prema njegovim rečima, povećanje broja zaraženih zahteva dodatnu angažovanost kako bi se situacija vratila u pređašnje stanje.

Kako je naveo, saznao je rezultate u 15 časova, a njemu je poznato da se u Beogradu nije dogodilo ništa neobično.

On je objasnio i da je to što se jutros rukovao pokazatelj da smo izašli iz epidemije, iako ona ne može formalno da se odjavi jer je za to potrebno da prođe 28 dana od poslednjeg slučaja.

Na pitanje da li bi ušao u pun autobus bez maske, Kon je rekao da ne bi.

Istakao je da uvek ima masku kod sebe i da ju je danas skinuo da bi poslao poruku da je prošla situacija u kojoj moramo da budemo na distanci od dva metra sa maskama u zatvorenom prostoru.

Najavio je da će u petak biti održana sednica Kriznog štaba i da će verovatno uslediti nova značajna popuštanja mera.

(Fonet)