Хроника

Пожари у Србији: Велики пожар захватио фабрику чарапа у Лозници. Нови Пазар: После 24 сата угашен пожару селу Павље. Топола: Локализован пожар, изгорела једна кућа. Прешево: Стављен под контролу пожар борове шуме

Штампа
понедељак, 08. август 2022.

Велики пожар захватио је фабрику чарапа у Лозници.

Велики пламен гута кров фабрике док се огромна количина црног дима шири изнад ње, преноси зози_инфомедиа.

Дезурна слузба ВСЈ Лозница добила је дојаву око 21 час, да у Лозницу у фабрици чарапа гори кров хале, сазнаје Телеграф.рс.

На лице места изашло је 16 ватрогасаца са 5 возила, од тога 13 ватрогасаца са 3 возила из ВСЈ Лозница и 3 ватрогасца са 2 возила из ВСЈ Шабац.

Још увек није познато да ли има жртава овог пожара као ни околности које су до истог довеле.

Интервенција у току.

После 24 сата, угашен пожар код Новог Пазара: Са ватреном стихијом се борило 30 ватрогасаца

Ватром је било захваћено око 40 хектара траве, ниског растиња и шуме.

Успешно је угашен пожар у селу Павље код Новог Пазара интервенцијом 30 ватрогасаца - спасилаца са 14 ватрогасних возила из ВСБ Нови Пазар, Краљево и Ужице и четири припадника Управе за ватрогасно - спасилачке јединице.

Ватром је било захваћено око 40 хектара траве, ниског растиња и шуме.

Подсећамо, пожар је јуче поподне избио месту Павље, код Новог Пазара којим је захваћено око 40 хектара траве и ниског растиња.

Брзом интервенцијом припадника Министарства унутрашњих послова, ватрогасаца - спасилаца Сектора за ванредне ситуације са земље и припадника Хеликоптерске из ваздуха, пожар је стављен под контролу за мање од 24 сата.

Гори салаш у Зрењанину: Ватра се шири великом брзином, ватрогасци на терену

Пожар је избио око 13 сати.

Још један у низу пожара избио је данас на једном од салаша у Зрењанину. Према незваничним сазнањима гори салаш.

Пожар је избио око 13 сати, реч је о салашу.

Пожар је локализован.

У гашењу пожара учерствује осам ватрогасаца са четири ватрогасна возила, потврђено је у МУП-у.

Прешево: Стављен под контролу пожар борове шуме између села Рајинце, Црнотинце, Горња Шушаја, Големо Брдо

Пожар који је у петак 5. августа избио на подручју општине Прешево, између села Рајинце, Црнотинце, Горња Шушаја, Големо Брдо, у коме је била захваћена борова шума на површини око 50 хектара, локализован је ноћас у 3 сата.

Брзом интервенцијом припадника Министарства унутрашњих послова, ватрогасаца - спасилаца Сектора за ванредне ситуације са земље и припадника Хеликоптерске из ваздуха, пожар је стављен под контролу за мање од 24 сата.

У интервенцији је учествовао 151 ватрогасац-спасилац са 60 ватрогасних возила и четири АТВ возила из ВСЈ Прешево, Врање, Владичин Хан, Сурдулица, Бујановац, Лесковац, Ниш, Прокупље, Пирот, Крушевац, Јагодина и Крагујевац и 15 припадника Хеликоптерске јединице МУП-а са три летелице.

У гашењу пожара учествовали су и припадници ЈП „Моравица“ и „Комуналац“.

Локализован пожар код Тополе, али штета велика, изгорела и једна кућа

У овом пожару није било настрадалих и повређених лица.

Након неколико сати борбе ватрогасне екипе успеле су да локализују пожар који је захватио територију од око два хектара у близини села Блазнава код Тополе.

- Ветар и неприступачан терен допринели су да се ватра брзо прошири. У пламену је изгорело ниско растиње, шума али и једна напуштена кућа и једна викендица. Ватрогасци су успели да се изборе, у супротном би било угрожено и неколико кућа које се налазе у близини жаришта - каже за РИНУ мештанин села који се затекао на лицу места.

У овом пожару није било настрадалих и повређених лица, а причињена је већа материјална штета. Још једном се апелује на све грађане да не пале било какву ватру на отвореном простору.

(Телеграф.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]