Хроника

Пожаревац: Радници турске фабрике "Рингелсан", отворене пролетос, одлучили да путем принудне наплате дођу до неисплаћених зарада

Штампа
четвртак, 13. септембар 2018.

Део радника турске фабрике текстила "Рингелсан" у Пожаревцу одлучио се да принудном наплатом дође до својих неисплаћених зарада. Фабрика радницима дугује плате за претходна три месеца.

"Рингелсан" је радио до почетка јула, када је престао да долази материјал, а радницима су остале неисплаћене зараде за јун, јул и август.

Инвестиције те комапније су требале, како је раније најављивано, Пожаревцу дугорочно да донесу и до 1.000 нових радних места.

"Реингелсан" је активно радио од последњих хладних дана пред истек зиме, до почетка јула, када је нестало материјала за шивење и новца.

У фабрици је радило мање од 40 људи, претежно кројачица и радника на одржавању, чија је плата била на нивоу минималца увећаног за 20 одсто, односно између 27.000 и 30.000 динара, преносе локални медији.

Наводи се и да се у почетку већина запослених сложила око покретања поступка ради намирења потраживања, али да су ових дана многи одустали.

Попис имовине "Рингелсана" у Пожаревцу биће спроведен под условом да се барем један запослени одлучи да на овај начин потражује своје неисплаћене зараде.

Попис основних средстава фабрике требало је да спроведе приватни извршитељ, а машине, сировине и производи потом неће моћи да се отуђе до коначног намирења поверилаца.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]