Početna strana > Hronika > Požarevac: Radnici turske fabrike "Ringelsan", otvorene proletos, odlučili da putem prinudne naplate dođu do neisplaćenih zarada
Hronika

Požarevac: Radnici turske fabrike "Ringelsan", otvorene proletos, odlučili da putem prinudne naplate dođu do neisplaćenih zarada

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. septembar 2018.

Deo radnika turske fabrike tekstila "Ringelsan" u Požarevcu odlučio se da prinudnom naplatom dođe do svojih neisplaćenih zarada. Fabrika radnicima duguje plate za prethodna tri meseca.

"Ringelsan" je radio do početka jula, kada je prestao da dolazi materijal, a radnicima su ostale neisplaćene zarade za jun, jul i avgust.

Investicije te komapnije su trebale, kako je ranije najavljivano, Požarevcu dugoročno da donesu i do 1.000 novih radnih mesta.

"Reingelsan" je aktivno radio od poslednjih hladnih dana pred istek zime, do početka jula, kada je nestalo materijala za šivenje i novca.

U fabrici je radilo manje od 40 ljudi, pretežno krojačica i radnika na održavanju, čija je plata bila na nivou minimalca uvećanog za 20 odsto, odnosno između 27.000 i 30.000 dinara, prenose lokalni mediji.

Navodi se i da se u početku većina zaposlenih složila oko pokretanja postupka radi namirenja potraživanja, ali da su ovih dana mnogi odustali.

Popis imovine "Ringelsana" u Požarevcu biće sproveden pod uslovom da se barem jedan zaposleni odluči da na ovaj način potražuje svoje neisplaćene zarade.

Popis osnovnih sredstava fabrike trebalo je da sprovede privatni izvršitelj, a mašine, sirovine i proizvodi potom neće moći da se otuđe do konačnog namirenja poverilaca.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner