Početna strana > Hronika > Poslanička grupa AfD u nemačkom Bundestagu: Nedavna eskalacija nasilja na Kosovu pokazuje da Kosovu nije mesto u Savetu Evrope i EU
Hronika

Poslanička grupa AfD u nemačkom Bundestagu: Nedavna eskalacija nasilja na Kosovu pokazuje da Kosovu nije mesto u Savetu Evrope i EU

PDF Štampa El. pošta
sreda, 31. maj 2023.

 Najnovija eskalacija nasilja pokazala je da tzv. Kosovu nije mesto u Savetu Evrope i EU, saopštio je portparol za spoljnopolitička pitanja Alternative za Nemačku (AfD) u Bundestagu Petr Bistron, koji je i poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

"Nedavna eskalacija nasilja na Kosovu pokazuje: Kosovu nije mesto u Savetu Evrope! Region ostaje bure baruta, a kada bismo ga primili u Savet Evrope i EU, probleme regiona bismo preneli u naše institucije i time ih destabilizovali. Poslanička grupa AfD poziva saveznu vladu da odmah prekine aktivnosti na prijemu Kosova u Savet Evrope", saopštila je poslanička grupa AfD u nemačkom Bundestagu.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova ranije je osudilo napade na severu KiM u kojima su povređeni vojnici Kfora i civili i pozvalo na hitnu deeskalaciju.

(RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner