Početna strana > Hronika > Poslanici vladajuće koalicije traže reakciju povodom Ugljaninovih izjava o Sandžaku; Vukadinović: Ugljaninove izjave su za svaku osudu, ali isto tako i antiustavno ponašanje Vučića
Hronika

Poslanici vladajuće koalicije traže reakciju povodom Ugljaninovih izjava o Sandžaku; Vukadinović: Ugljaninove izjave su za svaku osudu, ali isto tako i antiustavno ponašanje Vučića

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12. septembar 2019.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pitao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto niko ne reaguje na, kako je rekao, separatizam lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina koji je nedavno ponovo pokrenuo pitanje uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak.

Prema Šešeljevim rečima, Ugljanin svojim izjavama o Sandžaku kao republici i okupiranoj teritoriji gde je izvršen genocid nad Bošnjacima pre 1000 godina, čini delo veleizdaje, pa je pitao vladajuću stranku da li podržava Ugljanina, s obzirom na to da je u nekim gradovima sa njim u koaliciji.

 

Poslanik Socijalisitčke partije Srbije (SPS) Đordje Milićević rekao je da Ugljanin nema podršku vladajuće koalicije i pridružio se Šešeljevim zahtevima.

On je istakao da Ugljanin sada od medjunarodne zajednice traži rešenje statusa Sandžaka, a dok je od 2008. do 2014. godine bio ministar za regionalni razvoj, govorio je da je Srbija naša zemlja i nije pokretao nikakva pitanja.

I Đorđe Vukadinović iz grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije zatražio je da se nadležni izjasne povodom izjava pojedinaca koje zadiru u ustavni poredak države.

Za njega je, dodao je, veća nevolja što neodgovorne izjave poput Ugljanina daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to pred američkim senatorima.

Vukadinović je pitao da li Vučićeva izjava da Srbija ne može prihvatiti nezavisnost Kosova ako ne dodje do kompromisnog rešenja, znači da postoji mogućnost da se nazavisnost prizna. „To je neprihvatljivo i zadire u ustavni poredak“, rekao je Vukadinović.

Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije (SMS) pitala je ministra za rad Zorana Đordjevića i finansija Sinišu Malog, kada će odgovoriti na zahteve majki da se usvoje izmene Zakona o finansijskoj pomoći porodicama s decom, jer su izmene prvi put najavljene još u septembru prošle godine.

Marjan Rističević iz Narodne seljačke stranke pozvao je Ministarstvo kulture i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da ispitaju rad televizija N1 i Nova S, koje, kako je rekao, lažno tvrde da se emituju iz Luksmeburga i Slovenije.

Rističević je ponovio da je zakon prekršen time što je Nova S prenosila fudbalske utakmice.

Boban Birmančević iz Srpske napredne stranke pitao je pravosudje i MUP kako je moguće da je uhapšen direktor Dajrekt medije i radnici RTS-a, a nije uhapšen onaj ko je sve organizovao

Birmančević je pozvao nadležne da pred lice pravde izvedu nekadašnjeg gradonačelnika i vlasnika Dajrekt medije Dragana Djilasa, jer je, kako je istakao, uveren da će država utvrditi stepen njegove krivice za malverzacije sa prodajom reklamnih sekundi.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner