Početna strana > Hronika > Policija ponovo pretukla urednika opozicionog portala IN4S Gojka Raičevića
Hronika

Policija ponovo pretukla urednika opozicionog portala IN4S Gojka Raičevića

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. oktobar 2015.

 Po drugi put za sedam dana pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) crnogorske policije  primijenili su juče silu nad glavnim i odgovornim urednikom portala IN4S Gojkom Raičevićem. I ponovo bez ikakvog povoda!

Dok je u društvu još jednog novinara fotografisao i snimao kolonu policijskih vozila koja su se kretala  centrom grada, ulicom Slobode, nakon razbijanja protesta pred Skupštinom,  Raičevića je napao maskirani policajac koji mu je prišao s leđa, udarivši ga u predjelu ramena, napuštajući odmah potom lice mjesta.

Nakon samo par minuta, gotovo na istom mjestu, pošto je očito prepoznao urednika našeg portala, drugi maskirani SAJ-evac,  izletio je  iz vozila registarskih oznaka PG MN 234, prišao Raičeviću i udario ga snažno nogom u koljeno, pa pesnicom u predjelu brade.

Raičević je udarce izdržao stoički, a kolega koji mu je pravio društvo uspio je da zabilježi ove napade kamerom mobilnog telefona.

Podsjećamo, Raičević je  brutalno  pretučen u policijskoj marici 17. oktobra i završio je u Urgentnom centru, nakon što je uhapšen tokom akcije razbijanja protesta ispred Skupštine Crne Gore. Poslije ukazane medicinske pomoći i primanja infuzije, Raičević je odveden u policiju, da bi  nakon saslušanja bio pušten na slobodu.

Raičevića je toga dana najprije policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tokom hapšenja poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Raičević od udaraca zadobijenih u predjelu bubrega u policijskoj marici povraćao i potom izgubio svijest, zbog čega je bio prebačen u Urgentni centar.

O ova dva napada, po svoj prilici pažljivo planirana i organizovana, redakcija IN4S-a očekuje da se na sjutrašnjoj sjednici eksplicitno izjasni Građanski savjet za kontrolu rada policije, i da se policijski službenici i starešine koje su naredile i izvršile  fizičko zlostavljanje našeg urednika, urgentno identifikuju, saopšte javnosti njihova imena i procesuiraju pred nadležnim organom. Ovo tim prije jer smo u posjedu dokaza koji se ne mogu osporiti.

Ujedno, pozivamo na solidarnost medijske kuće i novinarska udruženja, kao i organizacije koje promovišu ljudska i građanska prava.

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner