Хроника

ПСГ: СНС и СПС воде хајку на представнике Срба у Хрватској

Штампа
четвртак, 06. август 2020.

Покрет слободних грађана (ПСГ) осудио је данас "недопустиву медијску сатанизацију и хајку" на представнике Срба у Хрватској, првенствено Бориса Милошевића и Милорада Пуповца, коју како се наводи, спроводе највиши представници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Из покрета су оценили да представници Срба у Хрватској имају право да аутономно доносе одлуке,”због којих нико, а најмање представници власти у Србији, не сме да их оптужи за издају, нарушавање јединства или угрожавање националних интереса”.

“Подсећамо да су управо данашњи носиоци власти одговорни за срамотан пријем људи избеглих у Олуји, да су за време њихове власти ти исти људи насилно мобилисани, смештани у неусловне колективне смештаје и да годинама, па и деценијама нису могли да добију документа и тако постану равноправни градјани Србије”, стоји у саопштењу.

Додаје се да “право на држање моралних лекција нарочито не припада онима који зарад правдања своје политике и стицања јефтиних политичких поена сваке године експлоатишу бол, патњу и страдање недужних жртава акције Олуја”.

“То право немају ни они који у својој политици према њима не досежу даље од прављења скупова морбидне сценографије и испразних говора, чиме само оживљавају ране страдалих, не чинећи апсолутно ништа да њихов положај доведу макар до услова за миран и достојанствен живот”, навели су из Покрета слободних грађана.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]