Хроника

Пирко Турпијенен: Рачак није само трагедија Срба и истине, него и срамота Финске

Штампа
среда, 19. јун 2019.

 БЕОГРАД - Бивша финска политичарка, психијатар, Пирко Турпијенен, ауторка књиге "Три личности у историји", која ће се до краја месеца појавити и у Србији, тврди да је Немачка заједнички именитељ Финске и Србије у политичком смислу.

"Вама су два пута разбијали земљу, а ми смо два пута ратовали за њихове интересе. На крају тих ратова, они су нам написали историју - каква није била", рекла је Турпијенен за Новости.

Према њеним речима, Срби никада не смеју да поверују у оно што им се намеће и, како каже, морају остати верни свом сећању.

Као пример она је навела Рачак, село на КиМ где је фингирани масакр Албанаца послужио за доношење одлуке о НАТО агресији на тадашњу СРЈ.

"Рачак није само трагедија Срба и истине, него и срамота Финске", навела је уз подсећање да су Марти Ахтисари и Хелена Ранта само двоје од неколико Финаца који су саучествовали у креирању трагедије српског народа која је у току.

Турпијенен ће у септембру доћи у Београд на промоцију своје књиге, а у међувремену пише блог на коме је више од 5.000 чланака и им сталну читалачку публику.

Она сматра да је то начин да промени импрегнирану неистину о догађајима на Балкану која влада у Скандинавији.

Њу, као психијатра, каже, интересује само истина.

"Догађаји у вашој покрајини су срамота човечанства. Свакодневно скупљам информације од људи са терена и од обичних грађана који су напустили Космет. Прикупљам и што говоре политичари у Европи о стању на Космету. Моја нова књига говори о посрнућу европске цивилизације", рекла је Турпијенен.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]