Početna strana > Hronika > Peter Sijarto: Mađarska šalje dodatnih 100 vojnika na Kosovo, u sastavu Kfora imaće skoro 500 pripadnika
Hronika

Peter Sijarto: Mađarska šalje dodatnih 100 vojnika na Kosovo, u sastavu Kfora imaće skoro 500 pripadnika

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 09. decembar 2019.

 Mađarska namerava da sa dodatnih 100 vojnika poveća vojno prisustvo na Kosovo i Metohiju, tako da će u sastavu Kfora brojati skoro 500 pripadnika.

Povećanje broja vojnika u sastavu te međunarodne vojne misije na Kosmetu nedavno je najavio mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Sijarto je, u izjavi za mađarske medije na marginama samita NATO u Londonu, na kojem je obeleženo 70 godina postojanja Alijase, rekao i da će Mađarska uputiti i u Avganistan dodatnih 80 vojnika da bi se „borili protiv širenja ekstremističkih ideologija i nasilja u regionu”.

Mađarska će i dalje podržavati nacionalnu bezbednost i odbrambene snage u Avganistanu sa pola miliona američkih dolara godišnje u naredne četiri godine, rekao je Sijarto, prenela je mađarska agencija MTI.

Sijarto je tom prilikom nazvao NATO najuspešnijom odbrambenom alijansom na svetu i istakao važnost njenog očuvanja, posebno sada kada, kako je ukazao, teroristi postavljaju nove izazove usvajajući nove tehnologije.

On je napomenuo i da je ilegalna imigracija, posebno na Zapadnom Balkanu, ponovo u porastu.

To povećava pretnju koju predstavljaju terorističke organizacije, rekao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, talasi nekontrolisane ilegalne migracije pruža terorističkim organizacijama priliku da šire ekstremističke ideologije širom sveta, prenosi Tanjug.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner