Početna strana > Hronika > "Otadžbina": Zbunjujuća izjava patrijarha Irineja - Aleksandar Vučić nije spasitelj KiM, već najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda
Hronika

"Otadžbina": Zbunjujuća izjava patrijarha Irineja - Aleksandar Vučić nije spasitelj KiM, već najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 14. januar 2018.

 Izjava njegove svetosti srpskog patrijarha Irineja, da je sam Bog poslao Aleksandra Vučića da spasava Kosovo i Metohiju, je neobična i zbunjujuća ako se pogleda činjenicama u oči.

Njegova svetost srpski patrijarh Irinej sigurno nije dobro informisan da je Aleksandar Vučić postavio klasičnu granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije, koja se ne razlikuje od državne granice Srbije prema Mađarskoj ili Bugarskoj.

Srpskom patrijarhu nije na znanju da je sadašnji predsednik Srbije pogasio skoro sve institucije srpske države na Kosovu i Metohiji, kao što su sudstvo, policija, civilna zaštita, i predao ih separatistima u Prištini.

Najverovatnije da naslednik Svetog Save na crkvenom tronu nije obavešten da je Vučić separatistima omogućio poseban telefonski broj što je odlika samo suverenih država.

Takođe je dozvolio da samoproglašena republika Kosovo postane članica svih međunarodnih sportskih organizacija u svetu.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ smatra da je srpski patrijarh doveden u zabludu kada je pozvao Srbe da izađu na separatističke izbore, jer time Srbi legalizuju i legitimišu separatističku tovorevinu. Patrijarhu sigurno nije poznato da su tako izabrani srpski predstavnici izglasali ratne zločince na čelne funkcije samoproglašene republike Kosovo. Ramuša Haradinja za predsednika vlade a Hašima Tačija za predsednika republike.

Za ovako masivnu izdaju srpskih nacionalnih i državnih ineteresa na Kosovu i Metohiji zna i nadležni episkop raško-prizrenski gospodin Teodosije. Upravo zbog toga je i potpisao zajedno sa ostalim vladikama apel za odbranu Kosova i Metohije. Najverovatnije zbog geografske udaljenosti postoji prekid komunikacije između vladike raško-prizrenskog i njegove svetosti srpskog patrijarha koji zbog toga nije upoznat sa teškom izdajom Aleksandra Vučića.

Narodni pokrat Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ po ko zna koji put poziva njegovu svetost parijarha Irineja da svoje sedište premesti iz Beograda u Pećku Patrijaršiju. Patrijarhu bi onda mnoge stvari na Kosovu i Metohji bile i jasnije i razumljivije.

Imajući sve ovo u vidu, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ smatra da je predsednik Republike Srbije najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda, tako će i da ostane, jer u budućnosti sličan ne može da se rodi.

(NSPM)