Хроника

Осман Нурковић: Влада Црне Горе одлучила да аеродроме у Подгорици и Тивту понуди у концесију на раздобље од 25 до 30 година

Штампа
среда, 12. септембар 2018.

 Влада Црне Горе одлучила је да своје аеродроме у Подгорици и Тивту понуди у концесију на раздобље од 25 до 30 година, обавестио је посланике у парламенту министар саобраћаја Осман Нурковић.

Према предлогу концесионог уговора, уз остало, планирано је да се од концесија за те аеродроме унапред наплати 100 милиона евра, док ће се концесионару надокнадити новац који он не наплати од националне авио компаније Монтенегро Аирлинес.

Остатак годишње концесијске накнаде зависиће од прихода аеродрома, наводе из владе у Подгорици.

Том предлогу, поред целокупне опозиције, противе се и социјалдемократи Ивана Брајовића, председника парламента, који у владајућој коалицији управљају авиотранспортом и који оцењују да није баш паметно продавати компанију која изузетно добро ради.

Они су израчунали да би аеродроми Црне Горе, уз кредит од 100 милиона евра, за 25 година зарадиле више од 400 милиона евра.

Али, Брајовић са својом странком није спреман да повуче и радикалан потез, па да због тога изађе из власти и на тај начин изазове ванредне парламентарне изборе, пише Хина.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]