Početna strana > Hronika > Osman Nurković: Vlada Crne Gore odlučila da aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina
Hronika

Osman Nurković: Vlada Crne Gore odlučila da aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. septembar 2018.

 Vlada Crne Gore odlučila je da svoje aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina, obavestio je poslanike u parlamentu ministar saobraćaja Osman Nurković.

Prema predlogu koncesionog ugovora, uz ostalo, planirano je da se od koncesija za te aerodrome unapred naplati 100 miliona evra, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines.

Ostatak godišnje koncesijske naknade zavisiće od prihoda aerodroma, navode iz vlade u Podgorici.

Tom predlogu, pored celokupne opozicije, protive se i socijaldemokrati Ivana Brajovića, predsednika parlamenta, koji u vladajućoj koaliciji upravljaju aviotransportom i koji ocenjuju da nije baš pametno prodavati kompaniju koja izuzetno dobro radi.

Oni su izračunali da bi aerodromi Crne Gore, uz kredit od 100 miliona evra, za 25 godina zaradile više od 400 miliona evra.

Ali, Brajović sa svojom strankom nije spreman da povuče i radikalan potez, pa da zbog toga izađe iz vlasti i na taj način izazove vanredne parlamentarne izbore, piše Hina.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner