Хроника

ОЕБС прихватио разматрање резолуцијe о трговини органима на Косову

Штампа
среда, 06. јул 2011.

БЕОГРАД – Стални комитет Парламентарне скупштине ОЕБС-а прихватио је данас 25 резолуција за разматрање у три одбора, укључујући и резолуцију коју је поднела делегација Србије о „Борби против нелегалне трговине људским органима”.

Четири резолуције се баве људским правима у Белорусији, кријумчарењем људи, организованим криминалом и заступљеношћу жена у Скупштини разматрачхе се у суботу на пленарној седници, наводи се у саопштењу ПС ОЕБС-а.

Стални комитет чини изабрано руководство Скупштине и шефови делегација свих држава учесница присутних на годињем заседању ПС ОЕБС-а у Београду.

Одбори ће почети рад сутра, а резолуције ће се разматрати да би се укључиле у Београдску декларацију ПС ОЕБС-а, која ће помоћи у утврђивању политике ОЕБС-а и уобличаању домаћег законодавства чланица.

У нацрту резолуције о „Борби против нелегалне трговине људским органима”, у који је Танјуг имао увид, тражи се хитно спровођење свеобухватне и независне међународне истраге, под окриљем и мандатом УН, о отмицама и злочинима, чији је циљ било уклањање и продаја љдских органа на Косову и Метохији током 1999. године и непосредно након тога.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]