Početna strana > Hronika > Objavljeni snimci hapšenja Srba u Zvečanu: Radoš Petrović i Dušan Obrenović uvučeni u kordon i privedeni pre početka nereda
Hronika

Objavljeni snimci hapšenja Srba u Zvečanu: Radoš Petrović i Dušan Obrenović uvučeni u kordon i privedeni pre početka nereda

PDF Štampa El. pošta
petak, 02. jun 2023.

Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal, ustanovili smo da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je Srce Srbije". Tada se kordon KFOR-a na trenutak "otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje.

"Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a pre početka nereda", rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) "nestaju" iza kordona KFOR-a.

"To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas", kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije, kako saznajemo, pušten.

(Radio Kim)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner