Хроника

НС: Кампања против Велимира Илића због Закона о информисању

Штампа
недеља, 23. август 2009.

Странке на власти покушавају да натерају Нову Србију да гласа за измене Закона о информисању, рекла је потпредседница те странке Дубравка Филиповски и додала да власт притисак врши и кампањом против Велимира Илића.

Потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски оптужила је странке на власти да притисцима покушавају да натерају Нову Србију да гласа за измене Закона о информисању.

Филиповски је рекла да "владајуће партије преко једног дневног листа спроводе кампању против лидера Нове Србије Велимира Илића и од њега покушавају да направе неурачунљиву особу са циљем да би Нова Србија под притиском променила став о Закону о информисању".

На скупу који је организовао подмладак Нове Србије, Филиповска је рекла да до 31. августа, за када је заказано гласање, владајућа коалиција неће знати да ли ће предлог измена Закона о информисању добити потребан број гласова у Скупштини Србије.

Филиповска је нагласила да су против измена све опозиционе партије и поједине странке из власти.

"Владајућа коалиција повела је бескрупулозну кампању против председника Нове Србије са циљем да скрене пажњу са сопствене неспособности која је Србију довела до економског колапса", рекла је Филиповска.

Потпредседница странке је најавила да ће се Нова Србија наредних дана обратити струковним удружењима психијатара и затражити мишљење о томе да ли је нормално и етички да поједине њихове колеге, психијатри, преко средстава јавног информисања дају квалификације о нечијој личности.

Филиповска наводи да та странка без обзира на све притиске неће променити став да је слобода речи основни принцип демократичности и неће гласати за измене Закона о информисању.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]