Početna strana > Hronika > NS: Kampanja protiv Velimira Ilića zbog Zakona o informisanju
Hronika

NS: Kampanja protiv Velimira Ilića zbog Zakona o informisanju

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 23. avgust 2009.

Stranke na vlasti pokušavaju da nateraju Novu Srbiju da glasa za izmene Zakona o informisanju, rekla je potpredsednica te stranke Dubravka Filipovski i dodala da vlast pritisak vrši i kampanjom protiv Velimira Ilića.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski optužila je stranke na vlasti da pritiscima pokušavaju da nateraju Novu Srbiju da glasa za izmene Zakona o informisanju.

Filipovski je rekla da "vladajuće partije preko jednog dnevnog lista sprovode kampanju protiv lidera Nove Srbije Velimira Ilića i od njega pokušavaju da naprave neuračunljivu osobu sa ciljem da bi Nova Srbija pod pritiskom promenila stav o Zakonu o informisanju".

Na skupu koji je organizovao podmladak Nove Srbije, Filipovska je rekla da do 31. avgusta, za kada je zakazano glasanje, vladajuća koalicija neće znati da li će predlog izmena Zakona o informisanju dobiti potreban broj glasova u Skupštini Srbije.

Filipovska je naglasila da su protiv izmena sve opozicione partije i pojedine stranke iz vlasti.

"Vladajuća koalicija povela je beskrupuloznu kampanju protiv predsednika Nove Srbije sa ciljem da skrene pažnju sa sopstvene nesposobnosti koja je Srbiju dovela do ekonomskog kolapsa", rekla je Filipovska.

Potpredsednica stranke je najavila da će se Nova Srbija narednih dana obratiti strukovnim udruženjima psihijatara i zatražiti mišljenje o tome da li je normalno i etički da pojedine njihove kolege, psihijatri, preko sredstava javnog informisanja daju kvalifikacije o nečijoj ličnosti.

Filipovska navodi da ta stranka bez obzira na sve pritiske neće promeniti stav da je sloboda reči osnovni princip demokratičnosti i neće glasati za izmene Zakona o informisanju.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner