Početna strana > Hronika > Novi Sad: Gradski Štab za vanredne situacije doneo nove mere koje stupaju na snagu odmah – zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim i zatvorenim prostorima
Hronika

Novi Sad: Gradski Štab za vanredne situacije doneo nove mere koje stupaju na snagu odmah – zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim i zatvorenim prostorima

PDF Štampa El. pošta
petak, 10. jul 2020.

Gradski Štab za vanredne situacije u Novom Sadu procenio je da je neophodno uvesti dodatne mere.

Mere koje su danas usvojene stupaju na snagu odmah, a počev od danas zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 lica na javnim i zatvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara.

Takođe, svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, ograniče radno vreme od 6.00 do 21.00.

Ovakva vrsta obaveze ne odnosi se na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.

Svi privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, hipermarket, supermarket, mini market i slično) i obavljaju usluge dužni su da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00.

Ovo ograničenje ne odnosi se na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

"Grad Novi Sad je merama koje je usvojio, a u odnosu na trenutnu epidemiološku situaciju, utvrdio mere koje su najoptimalnije, s težištem na rad objekata na otvorenom prostoru, kako bi u što većoj meri zaustavio eventualno širenje infekcije. Grad Novi Sad mora da nastavi da živi i njegovi građani moraju da nauče da funkcionišu u ovim izmenjenim okolnostima, a potrebno je samo da se pridržavaju jednostavnih mera zaštite", ističe se u saopštenju novosadskog Kriznog štaba.

Dodaje se da će, međutim, ako se pokaže da trenutne mere ne daju rezultate, one biti pooštrene.

"Grad Novi Sad apeluje i poziva svoje sugrađane da zajedno, još jednom, pokažu svoju zrelost, solidarnost i svest kako o trenutnoj situaciji, tako i o mogućoj budućoj težoj", zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Videti još: Novi Sad: Nekoliko hiljada građana na protestu, razlupane i zapaljene prostorije SNS, razbijena vrata Gradske kuće, policija ispalila suzavac, demonstranti skandirali: “Miloše, odlazi” i “Vučeviću, gde si” 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner