Хроника

Новак Ђоковић после два пораза у Токију: Ужасно. Осећам се ужасно. Надам се да ћу освојити барем једну медаљу за своју земљу

Штампа
петак, 30. јул 2021.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза у два полуфинала на Олимпијским играма признаје да осећа ужасно.

Новак је био потпуно сломљен после два пораза у борби за финале Олимпијских игара. У синглу је кобан био Александар Зверев са 1:6, 6:3, 6:1, а потом је поражен у микс дублу са Нином Стојановић од Аслана Карацева и Јелене Веснине (2:0).

- Ужасно. Осећам се ужасно - било је прво што је рекао Новак.

Причао је о меч против Александра Зверева који је изгубио након што је водио са 6:1 и 3:2, уз предност брејка, а онда изгубио 10 од 11 гемова.

Нисам дошао свеж овде, дошао сам изузетно исцрпљен, али сам дошао мотивисан, наравно са жељом да донесем медаљу

- То је спорт. Он је играо боље. Морам да му одам признање на преокрету. Сервирао је екстремно добро, нисам добијао много прилика на његов други сервис, а мој сервис драстично је опао – откад сам повео са 3:2 у другом сету, нисам добијао лаке поене уопште. Игра ми се распала, мислим да је узео осам гемова. Стао сам, дао сам њему да нападне, слаб проценат првог сервиса… На овом нивоу, са притиском Игара и наступа за своју земљу… Нисам дошао свеж овде, дошао сам изузетно исцрпљен, али сам дошао мотивисан, наравно са жељом да донесем медаљу - рекао је Ђоковић.

И даље може да освоји две медаље, али бронзане, нада се макар једном одличју.

- Не знам. Тренутно се осећам ужасно, али сутра се надам свежем почетку. Надам се да ћу се опоравити и да ћу моћи да освојим барем једну медаљу за своју земљу.

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]