Početna strana > Hronika > Novak Đoković posle dva poraza u Tokiju: Užasno. Osećam se užasno. Nadam se da ću osvojiti barem jednu medalju za svoju zemlju
Hronika

Novak Đoković posle dva poraza u Tokiju: Užasno. Osećam se užasno. Nadam se da ću osvojiti barem jednu medalju za svoju zemlju

PDF Štampa El. pošta
petak, 30. jul 2021.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle poraza u dva polufinala na Olimpijskim igrama priznaje da oseća užasno.

Novak je bio potpuno slomljen posle dva poraza u borbi za finale Olimpijskih igara. U singlu je koban bio Aleksandar Zverev sa 1:6, 6:3, 6:1, a potom je poražen u miks dublu sa Ninom Stojanović od Aslana Karaceva i Jelene Vesnine (2:0).

- Užasno. Osećam se užasno - bilo je prvo što je rekao Novak.

Pričao je o meč protiv Aleksandra Zvereva koji je izgubio nakon što je vodio sa 6:1 i 3:2, uz prednost brejka, a onda izgubio 10 od 11 gemova.

Nisam došao svež ovde, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju

- To je sport. On je igrao bolje. Moram da mu odam priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro, nisam dobijao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao – otkad sam poveo sa 3:2 u drugom setu, nisam dobijao lake poene uopšte. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab procenat prvog servisa… Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Nisam došao svež ovde, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju - rekao je Đoković.

I dalje može da osvoji dve medalje, ali bronzane, nada se makar jednom odličju.

- Ne znam. Trenutno se osećam užasno, ali sutra se nadam svežem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da osvojim barem jednu medalju za svoju zemlju.

(Agencije)