Početna strana > Hronika > Nova.rs: Dečak iz Kruševca (16) za koga su srpski tabloidi tvrdili da je „umro od korone“ imao znake meningitisa, čekaju se rezultati obdukcije
Hronika

Nova.rs: Dečak iz Kruševca (16) za koga su srpski tabloidi tvrdili da je „umro od korone“ imao znake meningitisa, čekaju se rezultati obdukcije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. oktobar 2021.

Obdukcija tela Aleksandra Cojića (16) iz Kruševca, koji je u utorak preminuo od posledica koronavirusa, primećeni su znaci meningitisa, nezvanični su podaci iz kruševačke bolnice.

Ali, nije poznato šta je tačno dovelo do smrti ovog srednjoškolaca kod koga je koronavirus potvrđen pre pet dana. Tek kad stignu konačni rezultati obdukcije, biće poznato od čega je preminuo.

Dodatne analize koje će se raditi nakon obdukcije, naložilo je Više javno tužilaštvo. One treba da pokažu da li postoje veze moguće upale mozga i kovida uopšte ili sam tragičan lanac koji je doveo do smrti dečaka.

Majka Ružica nam je ranije rekla da se Aleksandar žalio na glavobolju, povraćao je i kašljao.

Od korone su u porodici oboleli i Aleksandrova starija sestra i otac. Sahrana dečaka biće obavljena u petak u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

(Nova.rs)