Хроника

Нова: Напредњачке политичке династије

Штампа
недеља, 09. август 2020.

Да у нашој држави мого тога иде по родбинској линији, као и да на то није имуна ни Скупштина Србије, доказ су деца српских поличара која су се врло рано домогла високих државних функција.

Осим Кркобабића, који су синоним за непотизам у Србији, кад је реч о наслеђу важних управљачких функција у јавним предузећима, на списку се налазе и син бившег председника Србијем, Томислава Николића, сестра министарке правде Неле Кубуровић, као и син саветнице председника Србије Верицу Лазић.

Стефан Крокобабић

Стефан Кркобабић (31) унук је некадашњег потпредседника владе и оснивача ПУПС-а Јована Кркобабића и син Милана Кркобабића директора “Поште Србије”.

Најмлађем Кркобабићу је успело да одмах по завршетку студија на Мегатренду, 2012. године буде постављен за секретара Центра за мала и средња предузећа у Привредној комори Београда.

Тада је имао само 24 године, а на челу те институције био Милан Јанковић, тадашњи одборник у београдској скупштини са листе СПС-ПУПС-ЈС.

Требало му је мање од три године да од доласка у Центар за економску политику ПКБ-а постане прво секретар за мала и средња предузећа, а потом да стигне и до самог врха менаџмента, као потпредседник за социјално предузетништво.

У мају прошле године је именован за директора Јавног предузећа за развој планинског туризма “Стара Планина”, Књажевац.

Никола Лазић

Никола Лазић (21) из Београда са листе “Александар Вучић – За нашу децу”, најмлађи је посланик у новом сазиву Скупштине Србије.

У питању је студент Факултета за културу и медије универзитета “Мегатренд”, по занимању је физиотерапеутски техничар.

Чини се да га за функцију посланика препоручује једино то што је његова мајка Верица Лазић саветница председника Србије Александра Вучића.

Верицу Лазић Вучић је у новембру 2017. године именовао за саветницу за социјална и здравствена питања, а пре тога је вршила функцију в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање.

Радомир Николић

Радомир Николић (44) члан је Српске напредне странке од њеног  оснивања 2008. године, чији је лидер био његов отац Томислав Николић, некадашњи председник Србије.

Николић је најпре био запослен као комерцијалиста, а затим као службеник у Комерцијалној банци и испостави “Србијагаса”.

Обављао је функцију председника Градског одбора СНС у Крагујевцу у периоду од 2010-2012. године. У јуну 2012. изабран је за потпредседника Главног одбора, а у октобру исте године за председника Извршног одбора СНС-а. На локалним изборима 2012. године био је први на листи одборничке групе СНС-а.

Када је његов отац, почетком 2013, тврдио да је од њега на поклон добио аутомобил “ауди А6”, није желео да коментарише шта је био повод да свом оцу поклони аутомобил.

На седници Скупштине Крагујевца, сазване по хитном поступку, изабран је 28. октобра 2014. за новог градоначелника Крагујевца.

Нина Кубуровић

Нина Кубуровић (25), која од скоро ради и у канцеларији за Косово и Метохију, сестра је Неле Кубуровић, министарке министарка правде и чланице Председништва Српске напредне странке.

Она је завршила правни факултет, а јавности је позната као водитељка је на телевизији “Хепи”.

Познато је да је чланица Српске напредне странке, као и Ротари клуба.

Шампион: Запослио пола фамилије у државном сектору

Добривоје Стевановић, председник Савета за образовање Српске напредне странке у Врању, запослио је у државном сектору највећи део своје фамилије писали су локални медији.

Како је раније писано запослио је снају као благајницу у ОШ “Вук Караџић”, затим сина у издвојеном одељењу врањске Техничке школе у Александровцу и супругу у ОШ “Бранислав Нушић” у Ратају.

(Нова С) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]