Početna strana > Hronika > Nova: Naprednjačke političke dinastije
Hronika

Nova: Naprednjačke političke dinastije

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 09. avgust 2020.

Da u našoj državi mogo toga ide po rodbinskoj liniji, kao i da na to nije imuna ni Skupština Srbije, dokaz su deca srpskih poličara koja su se vrlo rano domogla visokih državnih funkcija.

Osim Krkobabića, koji su sinonim za nepotizam u Srbiji, kad je reč o nasleđu važnih upravljačkih funkcija u javnim preduzećima, na spisku se nalaze i sin bivšeg predsednika Srbijem, Tomislava Nikolića, sestra ministarke pravde Nele Kuburović, kao i sin savetnice predsednika Srbije Vericu Lazić.

Stefan Krokobabić

Stefan Krkobabić (31) unuk je nekadašnjeg potpredsednika vlade i osnivača PUPS-a Jovana Krkobabića i sin Milana Krkobabića direktora “Pošte Srbije”.

Najmlađem Krkobabiću je uspelo da odmah po završetku studija na Megatrendu, 2012. godine bude postavljen za sekretara Centra za mala i srednja preduzeća u Privrednoj komori Beograda.

Tada je imao samo 24 godine, a na čelu te institucije bio Milan Janković, tadašnji odbornik u beogradskoj skupštini sa liste SPS-PUPS-JS.

Trebalo mu je manje od tri godine da od dolaska u Centar za ekonomsku politiku PKB-a postane prvo sekretar za mala i srednja preduzeća, a potom da stigne i do samog vrha menadžmenta, kao potpredsednik za socijalno preduzetništvo.

U maju prošle godine je imenovan za direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma “Stara Planina”, Knjaževac.

Nikola Lazić

Nikola Lazić (21) iz Beograda sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, najmlađi je poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije.

U pitanju je student Fakulteta za kulturu i medije univerziteta “Megatrend”, po zanimanju je fizioterapeutski tehničar.

Čini se da ga za funkciju poslanika preporučuje jedino to što je njegova majka Verica Lazić savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vericu Lazić Vučić je u novembru 2017. godine imenovao za savetnicu za socijalna i zdravstvena pitanja, a pre toga je vršila funkciju v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Radomir Nikolić

Radomir Nikolić (44) član je Srpske napredne stranke od njenog  osnivanja 2008. godine, čiji je lider bio njegov otac Tomislav Nikolić, nekadašnji predsednik Srbije.

Nikolić je najpre bio zaposlen kao komercijalista, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i ispostavi “Srbijagasa”.

Obavljao je funkciju predsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu u periodu od 2010-2012. godine. U junu 2012. izabran je za potpredsednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsednika Izvršnog odbora SNS-a. Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na listi odborničke grupe SNS-a.

Kada je njegov otac, početkom 2013, tvrdio da je od njega na poklon dobio automobil “audi A6”, nije želeo da komentariše šta je bio povod da svom ocu pokloni automobil.

Na sednici Skupštine Kragujevca, sazvane po hitnom postupku, izabran je 28. oktobra 2014. za novog gradonačelnika Kragujevca.

Nina Kuburović

Nina Kuburović (25), koja od skoro radi i u kancelariji za Kosovo i Metohiju, sestra je Nele Kuburović, ministarke ministarka pravde i članice Predsedništva Srpske napredne stranke.

Ona je završila pravni fakultet, a javnosti je poznata kao voditeljka je na televiziji “Hepi”.

Poznato je da je članica Srpske napredne stranke, kao i Rotari kluba.

Šampion: Zaposlio pola familije u državnom sektoru

Dobrivoje Stevanović, predsednik Saveta za obrazovanje Srpske napredne stranke u Vranju, zaposlio je u državnom sektoru najveći deo svoje familije pisali su lokalni mediji.

Kako je ranije pisano zaposlio je snaju kao blagajnicu u OŠ “Vuk Karadžić”, zatim sina u izdvojenom odeljenju vranjske Tehničke škole u Aleksandrovcu i suprugu u OŠ “Branislav Nušić” u Rataju.

(Nova S) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner