Početna strana > Hronika > Njuz.net: Vlada Srbije raspisala tender za nabavku pravih diploma za ministre
Hronika

Njuz.net: Vlada Srbije raspisala tender za nabavku pravih diploma za ministre

PDF Štampa El. pošta
petak, 12. jul 2019.

 BEOGRAD,  (Njuz) – Vlada Srbije raspisala je tender za hitnu nabavku pravih fakultetskih diploma za ministre, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona je istakla da očekuje da se na tender javi veliki broj ponuđača pošto je količina diploma koja je Vladi neophodna najveća u istoriji zemlje.

– Tenderski postupak biće jednostavan i transparentan. Od ponuđača očekujemo da obezbedi prave fakultetske diplome i da fakulteti čije su diplome postoje. Poželjno je da diplome budu iz oblasti koje imaju neke veze sa menadžmentom, ali nije neophodno. Rok za dostavu gotovih diploma je kraj ove godine kako bi vlada u izbornu godinu ušla sa ministrima čije diplome nisu sporne– objasnila je premijerka.

– Ovo će biti najveća nabavka diploma u Srbiji do sada. Uočili smo da je veliki problem kada su diplome ministara u pitanju to što su sumnjivog porekla i zbog toga smo, u dogovoru sa predsednikom Vučićem, odlučili da izdvojimo sredstva za nabavku proverenih diploma kako bismo jednom za svagda stali na put osporavanju njihovog fakultetskog obrazovanja – izjavila je Ana Brnabić.

Premijerka je dodala da će nakon ovog tendera biti raspisan tender za nabavku drugova sa fakulteta koji će potvrditi da su ministri zaista studirali.

Soko Sokolović

(Njuz.net)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner