Хроника

Њуз.нет: Влада Србије донела одлуку о померању датума Нове године, јер Вучић има неодложне обавезе 31. децембра

Штампа
уторак, 14. мај 2019.

 ЦЕЛА СРБИЈА, (Њуз) – Влада Србије донела је одлуку да се наредна Нова година у Србији прослави дан касније јер председник Александар Вучић има неке неодложне обавезе и никако не може да слави Нову годину 31. децембра.

Како је наведено из Владе, информација о померању термина Нове године саопштена је већ сада како би грађани могли да се припреме и избегну непријатну ситуацију да омаше дан дочека.

– Сложићемо се да би било баш глупо да неко Нову годину не прослави истог дана када и председник. Да не би било неких злонамерних инсинуација, морамо да напоменемо да је председник Вучић покушао да помери своје обавезе, али да једноставно није успео да се искомбинује. Зато смо одлучили да променимо датум Нове године како би председник могао да проведе празник у кругу свих својих грађана – рекао је извор Њуза из Владе Србије.

На питање да ли је ово изузетак или можемо очекивати да Нова година и убудуће буде померана, у Влади нису имали прецизан одговор, али су саветовали грађане да убудуће не планирају празнике и одморе док не чују званичну информацију о термину.

– Рецимо да би Нову годину, али и друге празнике убудуће третирати као покретне празнике. Дакле, зна се неки оквирни период када се одржавају, али тачни датуми могу бити различити. Надамо се да неће бити много таквих измена, али то нажалост не зависи ни од нас ни од председника Вучића већ од његових обавеза – закључио је наш саговорник и апеловао на грађане да имају разумевања.

(Њуз нет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]