Početna strana > Hronika > Njuz.net: SPC pozvala građane da ne gube veru u Vučića, svima koji gube veru, preporučeno da pročitaju Jevanđelje po Sarapi, Jevanđelje po Vučićeviću, ili Jevanđelje po Mariću
Hronika

Njuz.net: SPC pozvala građane da ne gube veru u Vučića, svima koji gube veru, preporučeno da pročitaju Jevanđelje po Sarapi, Jevanđelje po Vučićeviću, ili Jevanđelje po Mariću

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. maj 2019.

BEOGRAD, 14. maj 2019, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva pozvala je sve građane da ne gube veru u Vučiča, jer naše spasenje zavisi upravo od vere u ovog čoveka, ocena je posle sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Prema njihovim rečima, u poslednje vreme sve je više ljudi, posebno onih mlađih, koji gube veru u Vučića. Oni sve više preispituju njegove reči, upozorava SPC, što može da bude veoma opasno, čak i pogubno po naš narod.

– Ljudski je da čovek postavlja neka pitanja, da traži neke odgovore, da želi da dopre do istine, ali na tom putu on nikad ne sme da smetne sa uma da je Vučić taj koji se svakog dana žrtvuje za sve nas. Ne sme da zaboravi Vučićev ulazak u Tiranu, Vučićev put na Briselske pregovore i najažnije, one velike misli koje je podelio sa nama u Besedi na Pinku – izjavio je patrijarh srpski Irinej i naglasio da narod treba da poštuje i apostola Dodika, koji širi Vučićevo učenje po udaljenim krajevima.

On je podsetio i na brojna Vučićeva čuda, poput onog kada 15 sati nije išao u toalet tokom skupštinskog zasedanja, ili onda kada je jednom šerpicom punjenih lignji nahranio gladne.

– Istina nam je sve vreme pred očima, ali neki ljudi pre biraju da budu slepi nego da vide ono što je pred njima – naglasio je patrijarh i preporučio svima koji gube veru u Vučića da pažljivo pročitaju Jevanđelje po Sarapi, Jevanđelje po Vučićeviću, Jevanđelje po Lađeviću, ili Jevanđelje po Mariću.

(Njuz.net)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner