Početna strana > Hronika > Njuz.net: Doktor Nestorović potvrdio da je početkom epidemije umro od posledica koronavirusa
Hronika

Njuz.net: Doktor Nestorović potvrdio da je početkom epidemije umro od posledica koronavirusa

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. maj 2020.

 BEOGRAD, 27. maj 2020, (Njuz) – Profesor dr Branimir Nestorović potvrdio je za Njuz da je na samom početku epidemije preminuo od posledica korona virusa, ali je to krio od javnosti jer nije bio trenutak da se takva vest saopšti.

On je naveo da se to desilo na samom početku epidemije i da je preminuo nakon što je deset dana proveo na respiratoru.

– Imao sam koronu, siguran sam u to, pa se nisam ni testirao. Uhvatila me je neka jeza i onda sam sam sebe prikačio na respirator. Imao sam tešku kliničku sliku, pa na respiratoru nisam bio samo kada sam gostovao u TV emisijama. Preminuo sam od korone nakon deset dana velike borbe za sopstveni život, ali me je to brzo prošlo, pa nikoga o tome nisam ni obaveštavao. Nije bio trenutak za to, moralo je da se radi, epidemija je tek počela i nije bilo vremena da predugo budem mrtav – ispričao je Nestorović za Njuz.

– Sve se dešavalo krajem februara i početkom marta. Tri dana sam bio mrtav, ali već posle prvog mi je bilo bolje. Za svaki slučaj sam ležao mrtav još dva dana da bih bio siguran da je sve u redu, mada sam već tada mogao da jedem svinjetinu i imao sam čulo mirisa, što je bio jasan znak da me je smrt izazvana virusom potpuno prošla. Nakon trećeg dana sam ponovo bio na nogama.To je jedna neverovatna priča, koga interesuje može da pronađe na internetu slične primere – objasnio je poznati pulmolog.

Nestorović je dodao kako je uveren da ga je od ozbiljnije smrti spasao jak imunitet.

(Njuz.net)