Početna strana > Hronika > Niš: Danas se nastavlja suđenje vozaču Zorana Babića za udes pri kojem je poginula Stanika Gligorijević, dok je pet osoba teže i lakše povređeno
Hronika

Niš: Danas se nastavlja suđenje vozaču Zorana Babića za udes pri kojem je poginula Stanika Gligorijević, dok je pet osoba teže i lakše povređeno

PDF Štampa El. pošta
sreda, 21. oktobar 2020.

U Osnovnom sudu u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića, optuženom da je 31. januara prošle godine službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi „Doljevac“, pri čemu je poginula Stanika Gligorijević (52), dok je pet osoba teže i lakše povređeno.

Na prethodnom ročištu održanom 20. avgusta saslušan je sudsko medicinski veštak Stevan Todorović koji je veštačio Stanojevićeve povrede.

Prikazana su i četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac, od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, a prekida se na dva minuta, tako da se trenutak udara Babićevog službenog vozila u drugo vozilo ne vidi.

Stanojević je na prvom ročištu, održanom 22. novembra prošle godine, delimično priznao odgovornost jer je brzo vozio, ali i naveo da je do nesreće došlo i zbog poledice klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Prema zvaničnoj verziji niškog Osnovnog javnog tužilaštva, službeni automobil vozio je Stanojević, a Babić je, prema sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“.

Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da se za volanom službenog automobila nije nalazio Stanojević, već njegov poslodavac Babić.

(Beta, Danas)