Хроника

Никола Селаковић: Ноторна лаж да је Вучић на Сабору СПЦ претио владикама папирима тајних служби, од папира је донео само Резолуцију 1244, Бриселски споразум и Извештај о потрошњи новца Србије на КиМ

Штампа
среда, 15. мај 2019.

 Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је да на Светом архијерејском сабору Српске православне цркве (СПЦ) председник Србије Александар Вучић "није никог дисциплиновао", да је резултат састанка да је сада већини епископа јаснија позиција и политика Србије по питању Косова и да тај разговор није био лак, али је био користан.

Селаковић је за Радио-телевизију Србије казао да је на Сабору "наступила организована једна група - четири до пет владика, који су имали другачије ставове", и додао да им је "онда председник Србије одговарао аргументима", али да "није било жучне расправе".

Селаковић је рекао да је на састанку изнето "много непознавања" Резолуције 1244 Савета безбедности УН "од стране појединих владика" и додао да је помињана и идеја о разграничењу за коју је навео да је раније била одбачена.

Он је рекао да је Вучић најмање пет пут казао владикама да није дошао на Сабор зато што му нешто треба већ да би одговарао на њихова питања.

Селаковић је за данашњу насловну страну листа "Данас" - "Вучић претио владикама папирима тајних служби", рекао да је то "ноторна лаж".

"Председник није претио владикама папирима тајних служби", рекао је Селаковић и додао да је Вучић "од папира донео само Резолуцију 1244, Бриселски споразум и Извештај о потрошњи новца Србије на Косову".

Он је казао да је "пласирана лаж такође да је већина владика била против доласка председника Србије на Сабор".

Видети још:

Данас: Вучић претио владикама папирима тајних служби, иако је претходно тврдио да су „одушевљени његовим доласком на Сабор“

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]