Хроника

Никола Селаковић: Идеја разграничења више није на столу, о томе неће да разговарају ни Албанци, ни Запад; Црна Гора је класична српска држава

Штампа
среда, 12. јун 2019.

 Генерални секретар председника Србије, Никола Селаковић, најавио је да ће Србија бити изложена разним врстама притисака, али да се "грчевито" бори да води одговорну политику у решавању косовског питања.

Он је, у емисији "Упитник" Радио-Телевизје Србије рекао да мисли да идеја разграничења уопште више није на столу.

"Мислим да о томе неће да разговарају ни Албанци, ни Запад који их је спонзорисао. Наше решење је да се боримо да преговарамо што можемо више и да чувамо мир", рекао је Селаковић. 

Према његовим речима, "ако нам се догоди оно што је рађено 2004. године, кад је КФОР стојао скршетних руку и гледао, Србија, као што је рекао председник Вучић, неће дозволити да јој неко убија њен народ", већ ће"наћи начин да га заштити".

На питање да ли то значи и војно, Селаковић је само је поновио исту реченицу. 

Он је, поводом годишњице завршетка НАТО бомбардовања, рекао даје Кумановски споразум био завршетак оружане агресије, али да је тиме почео "лов на Србе", те да је"уследио политички наставак агресије".

Селаковић је рекао да је након петооктобарских промена 2000. године "уништена војска, економска база, оно што је остало, уништено пљачкашком приватизацијом". 

"У присуству некадашњег генералног секретара НАТО Хавијера Солане, Војисав Коштуница, Мило Ђукановић и Зоран Ђинђић су ставили ван снаге Устав, укинули Савезну Републику Југославију, а наког тога је усвојена Уставна повеља", рекао је Селаковић и додао да је тиме "уништена заједничка држава с Црном Гором". 

Наводећи да је и правни историчар, рекао је да је Црна Гора "класична српска држава, у којој и дан-данас, после свега, живи 31 одсто Срба".

На питање шта то значи да је "класична српска држава", рекао је да то значи да се Црна Гора "од свог постања, као држава, дичила српским идентитетом". 

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]