Početna strana > Hronika > Nikola Selaković: Ideja razgraničenja više nije na stolu, o tome neće da razgovaraju ni Albanci, ni Zapad; Crna Gora je klasična srpska država
Hronika

Nikola Selaković: Ideja razgraničenja više nije na stolu, o tome neće da razgovaraju ni Albanci, ni Zapad; Crna Gora je klasična srpska država

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

 Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, najavio je da će Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da se "grčevito" bori da vodi odgovornu politiku u rešavanju kosovskog pitanja.

On je, u emisiji "Upitnik" Radio-Televizje Srbije rekao da misli da ideja razgraničenja uopšte više nije na stolu.

"Mislim da o tome neće da razgovaraju ni Albanci, ni Zapad koji ih je sponzorisao. Naše rešenje je da se borimo da pregovaramo što možemo više i da čuvamo mir", rekao je Selaković. 

Prema njegovim rečima, "ako nam se dogodi ono što je rađeno 2004. godine, kad je KFOR stojao skršetnih ruku i gledao, Srbija, kao što je rekao predsednik Vučić, neće dozvoliti da joj neko ubija njen narod", već će"naći način da ga zaštiti".

Na pitanje da li to znači i vojno, Selaković je samo je ponovio istu rečenicu. 

On je, povodom godišnjice završetka NATO bombardovanja, rekao daje Kumanovski sporazum bio završetak oružane agresije, ali da je time počeo "lov na Srbe", te da je"usledio politički nastavak agresije".

Selaković je rekao da je nakon petooktobarskih promena 2000. godine "uništena vojska, ekonomska baza, ono što je ostalo, uništeno pljačkaškom privatizacijom". 

"U prisustvu nekadašnjeg generalnog sekretara NATO Havijera Solane, Vojisav Koštunica, Milo Đukanović i Zoran Đinđić su stavili van snage Ustav, ukinuli Saveznu Republiku Jugoslaviju, a nakog toga je usvojena Ustavna povelja", rekao je Selaković i dodao da je time "uništena zajednička država s Crnom Gorom". 

Navodeći da je i pravni istoričar, rekao je da je Crna Gora "klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, posle svega, živi 31 odsto Srba".

Na pitanje šta to znači da je "klasična srpska država", rekao je da to znači da se Crna Gora "od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom". 

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner