Početna strana > Hronika > Nenad Radosavljević: Vučić je kao grogirani bokser koji srlja na štetu svih nas
Hronika

Nenad Radosavljević: Vučić je kao grogirani bokser koji srlja na štetu svih nas

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. decembar 2022.

Mnogo je moralnije prihvatiti imenovanje od strane donosioca odluka na Kosovu i sa samo jednim procentom glasova, nego pritiscima, ucenama, pretnjama od vrata do vrata, podmićivanjem birača, krađom glasova i vođenjem zaposlenih od strane direktora na kontrolisano glasanje kao na streljanje da bi se na silu izdejstvovali visoki procenti glasova, uplašenog naroda, za one koje taj narod ne uvažava, već ih se plaši.

Na taj drugi način koji godinama koristi Srpska lista, volja birača se otima a vlast uzurpira sa sigurnim ishodom iživljavanja, bahaćenja i pljačke uzurpatora.

Ako ništa drugo a ono je dobro da će ugroženi narod shvatiti da ne mora da se plaši od silnika i da glasa po naređenju, već da postoje i neke druge političke opcije i da na sledećim izborima može da glasa dobre ljude i uvažene predstavnike iz svog okruženja koje želi, a ne po naredbi za najgore među sobom, nametnute “odozgo”.

Na našu veliku žalost, moralo je dugo da se čeka i da se za to vreme vlastodršci napljačkaju, ubogi narod osiromaši a mnogi ukoliko dobiju ikakvu šansu, pobegnu od zla u neki novi, teški ali dostojanstveni život. Dugo se čekalo na njihovu sopstvenu grešku koji su iz slepog poslušništva tih 10 godina uživali u blagodetima koje im je vrhovni vođa obezbedio.

Upravo on im je i smislio izlazak iz institucija zato što je nadmen i samouveren kao nekada kada je bio jedan od navijača koji nikoga nije mogao sam da uplaši ali je iz gomile 'kivtao'. To im je smislio a da prethodno nije dobro razmislio šta sve može da se desi

E upravo on im je i smislio izlazak iz institucija zato što je nadmen i samouveren kao nekada kada je bio jedan od navijača koji nikoga nije mogao sam da uplaši ali je iz gomile “kivtao”.

To im je smislio a da prethodno nije dobro razmislio šta sve može da se desi. Pokušao je vrlo brzo da se vadi na razne načine i da pokuša da svoje pulene vrati na ostavljene pozicije, međutim stvari su otišle dalje nezaustavljivo i nepovratno, a onda je u nemoći izgubio živce i počeo da srlja.

Od izjava kakve ne pristaju ni nekom jogunastom čobančetu o politički aktivnim protivnicima Srpske liste nije mogao da se suzdrži pa je otišao još dalje do teških uvreda evropskim zvaničnicima koji će ga, siguran sam, naučiti pameti i za ovo i za sve što im je do sada radio i kontinuirano ih lagao.

Problem je u tome što će te njihove lekcije prema njemu, kao i u slučaju Miloševića, najveće posledice imati po nas ni krive, ni dužne.

On se sada kao grogirani bokser ne zaustavlja nego srlja na štetu svih nas. Traži od naroda na Severu Kosova da ne dozvoli ulazak na Sever bilo kome ko se njemu ne sviđa, što je do sada najočigledniji poziv na rat u kome bi stradanja bila odlično sredstvo za pranje njegovih gluposti koje je zadnjih godina i naročito poslednjih dana, pravio.

Nadam se da mu to neće uspeti, jer Bog je velik pa na kraju ipak sve stvari dovede u red, osim one “neke” pojedince koje, to čak ni za njega, nije moguće.

(Kossev)