Početna strana > Hronika > Nemačka: Migrant iz Sirije uhapšen zbog planiranog bombaškog napada na crkvu u Švedskoj
Hronika

Nemačka: Migrant iz Sirije uhapšen zbog planiranog bombaškog napada na crkvu u Švedskoj

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 28. maj 2023.

 Nemačka policija je uhapsila migranta iz Sirije starog 24 godine zbog sumnje da je planirao "bombaški napad" na crkvu u Švedskoj.

U zajedničkom saopštenju koje su u utorak objavili kancelarija državne kriminalističke policije u Hamburgu i gradsko javno tužilaštvo, navodi se da je muškarac navodno uhapšen u gradu Kempten u Bavarskoj.

Iako je prvobitno osumnjičen da je samo saučesnik u zločinu svog brata, u saopštenju se navodi da je migrant sada "osumnjičen da je pripremao ozbiljan akt nasilja koji je opasan po državu", kao i za "zajedničko sponzorisanje terorizma". 

Prema sadašnjim saznanjima, optuženi je kao metu napada predvideo crkvu u Švedskoj, u kojoj bi u tom trenutku bili prisutni vernici, dodaje se u dokumentu.

U ranijem saopštenju povodom ovog slučaja nemački organi za sprovođenje zakona sugerišu da je napad motivisan "radikalnim islamom".

"Rečeno je da su dvojica državljana Sirije planirali napad sa eksplozivom koji su sami napravili kako bi uništili civilne ciljeve iz radikalnih islamističkih pobuda", navodi se u saopštenju.

(RT)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner