петак, 29. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Немачка: Анегрет Крамп-Каренбауер поднела оставку на место председнице ЦДУ, неће се кандидовати ни за место канцелара 2021.
Хроника

Немачка: Анегрет Крамп-Каренбауер поднела оставку на место председнице ЦДУ, неће се кандидовати ни за место канцелара 2021.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 10. фебруар 2020.

 Берлин -- Анегрет Крамп-Каренбауер, коју је немачка канцеларка Ангела Меркел одредила као своју наследницу, неће се кандидовати за највишу функцију у Немачкој.

Крамп-Каренбауер је објавила данас, а пренели су немачки медији, да се повлачи с места председнице Хришћанскодемократске партије, као и да њена одлука ступа на снагу одмах.

Према изворима Ројтерса, Крамп-Каренбауер неће се кандидовати ни за место канцелара 2021, када буду били одржани избори. Истовремено, агенција истиче да је Меркелова инсистирала на томе да Крамп-Каренбауер остане на месту министарке одбране.

Подсетимо, она је недавно била у центру политичког скандала због ког је сазван хитан састанак владајуће коалиције којим је председавала немачка канцеларка Ангела Меркел.

Једина тема окупљања било је питање будућности коалиције после политичког потреса на изборима у покрајини Тирингији када је изабран премијер из редова крајње деснице, уз помоћ десничарске Алтернативе за Немачку, али и ЦДУ.

Социјалдемократе траже одговор и одговорност Хиришћанско-демократске уније и критикују руководство Анегрет Крамп-Каренбауер, наследнице Меркелове на челу ЦДУ.

(Б92)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер