Хроника

Неколико стотина америчких компанија против плана Доналда Трампа да уведе нове царине Кини

Штампа
понедељак, 17. јун 2019.

 Неколико стотина америчких компанија, од локалних салона венчаница до малопродајних ланаца, успротивили су се плану Доналда Трампа да уведе нове царине Кини.

Они су се данас обратили Канцеларији трговинског представника САД како би исказали своје противљење на увођење тарифа на још 300 милијарди долара вредан увоз кинеске робе.

Више тарифе би се односиле на све - од одеће и обуће до ватромета и мобилних телефона - и вероватно би увећале цене за америчке потрошаче, упозоравају компаније у поднесцима достављеним Канцеларији.

Дајен Читам, власница једног бутика са седиштем у Алабами, тврди да ће нове тарифе потпуно зауставити рад њених америчких добављача, који неће бити у могућности да пронађу средства за покривање додатних 25 одсто колико би морали да плате за увоз својих производа.

"Пишем ово писмо са молбом да нашу индустрију поштедите наредне рунде тарифа. Стојим раме уз раме у овој молби са хиљадама власника предузећа. Помозите нам да Америку поново учинимо великом", написала је она у том писму.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]