Хроника

Небојша Стефановић: У наредних неколико дана, сваки човек који се буде нашао ван свог дома у полицијском сату, а да нема дозволу, биће најоштрије кажњен

Штампа
петак, 03. април 2020.

 Министар унутрашњишњих послова Небојша Стефановић рекао је да полиција строго води рачуна о примени мера које је прописала Влада током ванредног стања.

"У наредних неколико дана, сваки човек који се буде нашао ван свог дома у полицијском сату, а да нема дозволу, биће најоштрије кажњен", рекао је министар Стефановић за Тв Прва.

"Највећи део људи заиста поштује мере, разумеју да штите своје животе, али и помажу државе. Ипак има оних који се јуначе и показују што се „херојски“ понашају, а онда се деси да буду заражени", прича Стефановић.

Министар је говорио и о другим кривичним делима у Србији.

"Нашли смо нова решења, успешно решавамо случајеве породичног насиља, и имамо пад случајева. Полиција је ту за све жртве и током ванредног стања".

"Имали смои хапшења везана за наркотике. Имамо акције полиције на терену", рекао је министар.

Он је додао да се дешавају и саобраћајне несреће са смртним исходима и скренуо пажњу људима даводе рачуна о понашању у саобраћају.

Када су у питању лажне вести и обавештења која круже у Србији министар каже да је важно да грађани проверавају званичне изворе информација.

"Тешко је борити се против тога, нема ту контроле, морате пустити све, па онда аргументима нешто обарати, Молим обичне људе да не учествују у ширењу лажних вести. Ако добију смс са неким упозорењем,могу да позову 192 и да провере информације" ,поручио је министар.

(Прва-Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]