Početna strana > Hronika > Nebojša Stefanović: U narednih nekoliko dana, svaki čovek koji se bude našao van svog doma u policijskom satu, a da nema dozvolu, biće najoštrije kažnjen
Hronika

Nebojša Stefanović: U narednih nekoliko dana, svaki čovek koji se bude našao van svog doma u policijskom satu, a da nema dozvolu, biće najoštrije kažnjen

PDF Štampa El. pošta
petak, 03. april 2020.

 Ministar unutrašnjišnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da policija strogo vodi računa o primeni mera koje je propisala Vlada tokom vanrednog stanja.

"U narednih nekoliko dana, svaki čovek koji se bude našao van svog doma u policijskom satu, a da nema dozvolu, biće najoštrije kažnjen", rekao je ministar Stefanović za Tv Prva.

"Najveći deo ljudi zaista poštuje mere, razumeju da štite svoje živote, ali i pomažu države. Ipak ima onih koji se junače i pokazuju što se „herojski“ ponašaju, a onda se desi da budu zaraženi", priča Stefanović.

Ministar je govorio i o drugim krivičnim delima u Srbiji.

"Našli smo nova rešenja, uspešno rešavamo slučajeve porodičnog nasilja, i imamo pad slučajeva. Policija je tu za sve žrtve i tokom vanrednog stanja".

"Imali smoi hapšenja vezana za narkotike. Imamo akcije policije na terenu", rekao je ministar.

On je dodao da se dešavaju i saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima i skrenuo pažnju ljudima davode računa o ponašanju u saobraćaju.

Kada su u pitanju lažne vesti i obaveštenja koja kruže u Srbiji ministar kaže da je važno da građani proveravaju zvanične izvore informacija.

"Teško je boriti se protiv toga, nema tu kontrole, morate pustiti sve, pa onda argumentima nešto obarati, Molim obične ljude da ne učestvuju u širenju lažnih vesti. Ako dobiju sms sa nekim upozorenjem,mogu da pozovu 192 i da provere informacije" ,poručio je ministar.

(Prva-B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner