Хроника

Небојша Стефановић: Мушкарац који је напао Трифуновића познат полицији, псовао је мајку председнику Вучићу, потезао шрафцигер на Симу Спасића; Или тог политичара педофила има и хапсимо га, или га нема

Штампа
понедељак, 01. јун 2020.

 Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је мушкарац који је напао лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића познат полицији.

"Исти човек који је псовао мајку председнику Вучићу, потегао шрафцигер на Симу Спасића, исти човек је сад пришао и Сергеју Трифуновићу. Није било физичког контакта, али је било добацивања", рекао је Стефановић.

Он је за телевизију Прва рекао да не сме да говори о саржају изјава ухапшених нападача, али да је јасно из изјава током напада шта су мотиви обрачуна.

"Очигледно да је један део људи, који су нездовољни што је Сергеј Трифуновић решио да узађе на изборе, незадовољан том одлуком и своју фрустрацију показују на тај начин", закључио је Стефановић.

Стефановић, који је члан Председништва Српске напредне странке, рекао је да СНС не дели никакве заједничке вредности са ПСГ, али се противе насиљу.

"Ми са Сергејем Трифуновићем не делимо никаве заедничке вредности, шта је он писао и изговарао о нашим члановима... Али то не значи да Сергеј Трифуновић треба да добије батине", рекао је он.

Према његовим речима, атмосфера насиља не сме да постане политика са којом се сви слажу, те да је битно да држава реагује

"Ми ћемо наравно до краја изборог циклуса појачано пратити скупове и припадници полиције биће на свим локацијама где се одржавају трибине, прикупљају потписи, поготово тамо где се појављују лидери који изазивају пажњу", најавио је он.

Стефановић је замолио све који организују било какву политичку манифестацију да је пријаве, како би били заштићени, а полиција могла да их обезбеђује.

"Молим све грађане да одустанемо од било каквог бокс меча са саобраћајним знацима, оградама... Дајте да се бавимо политичким порукама, програмима", рекао је Стефановић.

Насиље је недозвољиво и не смемо да се помиримо са њим, поручио је он.

"Или тај политичар педофил постоји и хапсимо га, или га нема"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће полиција обезбеђивати дете које је евентуално жртва политичара педофила.

Он је за телевизију Прва казао да од 2013. године све поступке у истрази кривичних дела води Тужилаштво.

"Од октобра 2013. истрага у потпуности и кривични поступак су у рукама тужилаштва. Тужилац мора да покрене поступак", рекао је он.

Стефановић је казао да полиција може чак и у другој земљи обезбеђивати дете и родитеље који су нападнути.

"Имамо могућност да свака особоа буде потуно заштићена и то дете потенцијално и зато сам замолио Игора Јурића да нам да информације", рекао је он.

"Или тог политичара педофила има или га хапсимо, или га нема и да јавност зна да га нема, јер то узнемирава јавност", рекао је он.

О сменама у СНС одлучује Вучић, не мислим да треба да умрем у министарској фотељи

Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да нема информације о сменама у СНС и да је то у рукама лидера Александра Вучића.

Стефановић је за телевизију Прва рекао да је и суштински и формално таква одлука у рукама Вучића.

"Нисам човек који мисли да треба да умре у министарској фотељи. Заиста то не мислим и сви који ме познају знају да то не мислим. Увек сматрам да је добро да се увек има довољно нових људи који су спремни да се још боре и дају енергију тој борби", рекао је Стефановић.

Он је казао да је добра ствар подмлађивање политичке странке.

"Ја кажем људима, сачекајмо да прођу избори, у изборима је питање ко ће да победи. Неки људи већ ораве порјекције као да су избори завршени. А врло је јасно да уколико одете на изборе који нису наизглед неизвесни, али да њихови исходи и резултат буде такав да се више политичких организација удружи и каже - хајде да оног који је највећи срушимо", казао је он.

Стефановић је упозорио да постоји таква вероватноћа и на предстојећим изборима и упитао који су то избори који су били потпуно извесни.

"То често људи користе да би један део бирачког тела умирио, али ако део људи који подржавају СНС не изађе на изборе, онда ће процентуално друге странке које имају могућност да изађу и формирају заједничку техничку и формалну владу. То зависи од људи да ли хоће да се боре", закључио је он.

Он је послао поруку и члановима СНС.

"Уколико имате поверење у председника Александра Вучића и у његову руку која вас води и поверење у ту политику, онда имајте поверење и у његове предлоге којима ћемо имати добре резултате", поручио је он.

(Б92)
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]