Хроника

Најмање две особе погинуле, а 16 повређено, у експлозији у фабрици противградних ракета у Лештанима

Штампа
уторак, 23. новембар 2021.

У експлозији у фабрици у Лештанима погинуле су најмање две особе а 16 је повређено, док су припадници Сектора за ванредне ситуације успели да стабилизују ситуацију, изјавио је командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић.

Прецизирао је да су ватрогасци спасиоци спасили пет особа у сарадњи са екипама хитне помоћи и полиције, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

„Командно оперативни центар Ватрогасно спасилачке бригаде Београд у 14.13 часова добио је дојаву да је дошло до експлозије у фабрици ракетног горива у непосредној близини Бубањ потока“, рекао је Мајсторовић и додао да су на лице места упућене адекватне снаге – 11 возила и 36 ватрогасаца.

Доласком на лице места, како је објаснио, установљено је да је дошло до експлозије у магацину површине од 240 метара квадратних у коме је било ускладиштено 500 ракета са по 30 килограма ракетног горива.

„У овом тренутку ватрогасци спасиоци стабилизовали су ситуацију и обављају претрагу терена и користе дрон са термовизијом како би се лоцирали евентуално страдали и повређени“, рекао је Мајсторовић.

РТС јавља да је део повређених превезен у Ургентни центар, а део у ВМА.

Како РТС сазнаје, у погону у ком се производе ракете налазило се 40 радника.

На снимку објављеном на Твитеру виде се аутомобили који горе у непосредној близини фабрике.

 

 

Како „Нова.рс“ сазнаје од мештана приградског насеља Лештане, експлозија је била снажна, а појединим грађанима су попуцала стакла на прозорима.

 

 

Слична експлозија у погону за производњу горива за противградне ракете фабрике „Едепро“ догодила се и 2008. године, када су повређена тројица радника. Експлозија и несрећа су се догодиле у погону који је служио за мешање супстанци које се користе за пуњење ракета.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]