Хроника

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао са директором Директората за кооперативну безбедност Међународног војног штаба НАТО генерал-мајором Франческом Диелом

Штампа
уторак, 23. новембар 2021.

БЕОГРАД - Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду са директором Директората за кооперативну безбедност Међународног војног штаба НАТО-а генерал-мајором Франческом Диелом.

На састанку је разговарано о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону, сарадњи Војске Србије и Кфора и о заједничким активностима које се реализују у оквиру програма Партнерство за мир.

Током сусрета је изражена спремност за наставак сарадње у областима од обостраног интереса, уз очекивање да ће укупни односи наставити да се развијају у оквиру Партнерства за мир и уз потпуно уважавање војне неутралности Републике Србије.

Генерал-мајор Диела ће имати и састанак са представницима Генералштаба Војске Србије на коме ће бити презентовани капацитети Центра за мировне операције и ангажовање Војске Србије у мултинационалним операцијама и у оквиру Концепта оперативних способности.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]