Početna strana > Hronika > Načelnica porodilišta Narodni front: Broj zaraženih koronavirusom među zaposlenima se povećava
Hronika

Načelnica porodilišta Narodni front: Broj zaraženih koronavirusom među zaposlenima se povećava

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02. april 2020.

 Broj zaraženih koronavirusom među zaposlenima u Ginekološko akušerskoj klinici (GAK) Narodni front se povećava, rekla je za portal Nova.rs načelnica porodilišta u toj klinici Snežana Rakić.

"Ima nas malo, nekako se još uvek organizujemo da radimo, ali ne znam koliko je to više održivo pod ovim uslovima", napominje doktorka i dodaje da je sigurno oko 30 zaraženih.

"Danas su neki bili na testiranju i povećava se taj broj. Ukupan broj ne znamo, ali sigurno je da prelazi jedno tridesetak u ovom momentu", rekla je Rakić upitana o broju zaraženih.

Ona dodaje da inficiranih nema među pacijentima, već samo među zaposlenima, a da se ne zna kako je infekcija ušla u tu ustanovu, niti ko je bio nulti pacijent.

Rakić je apelovala na Ministarstvo zdravlja, koje, kako kaže, mora da donese odgovarajuće mere.

"Da li će nam biti potreban dodatan kadar, to je pitanje za Ministarstvo zdravlja i epidemiologe iz Gradskog zavoda za javno zdravlje", ističe Rakić. Dodaje da "postoje mere koje nadležni moraju da pokrenu u svakom slučaju kada je reč o bolnici, a naročito o porodilištu".

"Moram, kao lekar, da kažem kako stoje stvari. Mene na to obavezuje Hipokratova zakletva", ističe doktorka Rakić.

Prema njenim rečima, zaposleni u GAK Narodni front imaju svu neophodu zaštitu, koju su preporučili epidemiolozi.

Pre dva dana objavljeno je da je sedmoro zdravstvenih radnika u Ginekološko akušerskoj klinici Narodni front pozitivno na koronavirus i to je tada potvrdio za Insajder direktor Narodnog fronta Željko Miković.

On je rekao da se u bolnici preduzimaju sve mere opreza, da se svakodnevno detaljno čisti i da se ne razmišlja o zatvaranju bolnice.

Predsednik Aleksandar Vučić je na konferneciji za medije posle sednice Kriznog štaba kazao da je u GAK Narodni front zaraženo 12 zaposlenih od 23 testiranih.

(Nova.rs)