Хроника

Одржани протести матураната и у Крагујевцу, Новом Саду и Нишу, ученици прошетали градским улицама узвикујући “Нећемо пријемни” и “Поништите пријемни”

Штампа
уторак, 18. јун 2019.

Ђаци осмог разреда школа у Крагујевцу такође су протестовали због померања теста из математике, захтевајући да полагање завршног испита буде поништено. Протестовали су и матуранти у Нишу.

Ученици осмих разреда основне школе из крагујевца прошетали су градским улицама, узвикујући “Нећемо пријемни” и “Поништите пријемни”.

У Нишу се више стотина "малих матураната" окупило око 17 сати на Тргу краља Милана, где су оштро протестовали због отказивања теста из математике. Највеће незадовољство је због тога што је држава, која је, како кажу, требало да штити тестове како би услови на полагању мале матуре били исти за све, допустила да они неком постану доступни.

Осмацима из великог броја нишких школа подршку су прузили и поједини родитељи, али не у великом броју.

У тренутку када су окупљени са Трга кренули коловозом према раскрсници код некадашњег "Уреда", полиција је почела да пристиже како би обезбедила протестну шетњу.

Осмаци су шетали преко оба моста у центру Ниша, узвикујући "Нећемо пријемни" и "Доле управа", а грађани су им аплаудирали и махали, док су возаци, укључујући и градски превоз, трубљењем поздрављали најмлађе суграђане до сада виђене да протестују.

(Н1)

Видети још: Протест "малих" матураната испред зграде Министарства просвете: Захтевају поништавање завршног испита и оставку министра Младена Шарчевића

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]