Početna strana > Hronika > Održani protesti maturanata i u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, učenici prošetali gradskim ulicama uzvikujući “Nećemo prijemni” i “Poništite prijemni”
Hronika

Održani protesti maturanata i u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, učenici prošetali gradskim ulicama uzvikujući “Nećemo prijemni” i “Poništite prijemni”

PDF Štampa El. pošta
utorak, 18. jun 2019.

Đaci osmog razreda škola u Kragujevcu takođe su protestovali zbog pomeranja testa iz matematike, zahtevajući da polaganje završnog ispita bude poništeno. Protestovali su i maturanti u Nišu.

Učenici osmih razreda osnovne škole iz kragujevca prošetali su gradskim ulicama, uzvikujući “Nećemo prijemni” i “Poništite prijemni”.

U Nišu se više stotina "malih maturanata" okupilo oko 17 sati na Trgu kralja Milana, gde su oštro protestovali zbog otkazivanja testa iz matematike. Najveće nezadovoljstvo je zbog toga što je država, koja je, kako kažu, trebalo da štiti testove kako bi uslovi na polaganju male mature bili isti za sve, dopustila da oni nekom postanu dostupni.

Osmacima iz velikog broja niških škola podršku su pruzili i pojedini roditelji, ali ne u velikom broju.

U trenutku kada su okupljeni sa Trga krenuli kolovozom prema raskrsnici kod nekadašnjeg "Ureda", policija je počela da pristiže kako bi obezbedila protestnu šetnju.

Osmaci su šetali preko oba mosta u centru Niša, uzvikujući "Nećemo prijemni" i "Dole uprava", a građani su im aplaudirali i mahali, dok su vozaci, uključujući i gradski prevoz, trubljenjem pozdravljali najmlađe sugrađane do sada viđene da protestuju.

(N1)

Videti još: Protest "malih" maturanata ispred zgrade Ministarstva prosvete: Zahtevaju poništavanje završnog ispita i ostavku ministra Mladena Šarčevića

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner